A diétázók körében egyre felkapottabbak a "felhő" dolgok. A szó utalhat az elkészített ételek könnyedségére, habár nem tudom, kinek jutott eszébe pont ezt a nevet adni bizonyos kajáknak. A titok nyitja, hogy úgy próbálunk meg jó zsíros, olajos és szénhidrátban gazdag ételeket elkészíteni, hogy igazából... nincs benne semmi, ami hizlalna.
Habár esetünkben a felhőlángos fő összetevője a túró és a tojás, ami viszonylag diétás, de azért csak ott van az a fránya tejföl meg a jó kis reszelt sajt - mert hát ki enné a lángost ezek nélkül???
A lenti képen láthatjátok, hogy nekem hogy sikerült. Egyébként kinézetre szuper lett, ínycsiklandó, viszont ízre a lángoshoz nem sok köze van. Egy próbát mindenképp megér, habár inkább hasonlít egy jó kis bundás kenyérhez, mint lángoshoz. Viszont mindenképp a dolog mellett szól, hogy tényleg pár perc alatt össze lehet dobni, nem igényel különösebb gasztronómiai előképzettséget sem, plusz viszonylag olcsón elkészíthető. Habár, ha többen vagytok, jól nem fogtok lakni tőle.
A recept kiegészítése ként még annyit tennék hozzá, hogy a leírtaknál kevesebb sütőpor is elég bele (kb fele), és mivel a sütőpapírra is rendesen leragadt, így lehet, hogy nem ártana a masszába egy evőkanál olaj.
Jó étvágyat!
Hozzávalók, amiből 6 db kis lángos jön ki:
- 3 tojás
- 10 dkg túró
- 1 zacskó sütőpor
- só
A művelet:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját alaposan elkeverjük a sóval és a túróval. A fehérjét habbá verjük, beleszórjuk a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával. Sütőpapírral kibélelt tepsire kis kupacokat halmozunk; legyen köztük elegendő távolság, mert sütés közben megnőnek. 180 fokon 15 perc alatt megsülnek.