Felhőlángos
2016. május 24. írta: Nettalina

Felhőlángos

A diétázók körében egyre felkapottabbak a "felhő" dolgok. A szó utalhat az elkészített ételek könnyedségére, habár nem tudom, kinek jutott eszébe pont ezt a nevet adni bizonyos kajáknak. A titok nyitja, hogy úgy próbálunk meg jó zsíros, olajos és szénhidrátban gazdag ételeket elkészíteni, hogy igazából... nincs benne semmi, ami hizlalna.

Habár esetünkben a felhőlángos fő összetevője a túró és a tojás, ami viszonylag diétás, de azért csak ott van az a fránya tejföl meg a jó kis reszelt sajt - mert hát ki enné a lángost ezek nélkül???

A lenti képen láthatjátok, hogy nekem hogy sikerült. Egyébként kinézetre szuper lett, ínycsiklandó, viszont ízre a lángoshoz nem sok köze van. Egy próbát mindenképp megér, habár inkább hasonlít egy jó kis bundás kenyérhez, mint lángoshoz. Viszont mindenképp a dolog mellett szól, hogy tényleg pár perc alatt össze lehet dobni, nem igényel különösebb gasztronómiai előképzettséget sem, plusz viszonylag olcsón elkészíthető. Habár, ha többen vagytok, jól nem fogtok lakni tőle.

A recept kiegészítése ként még annyit tennék hozzá, hogy a leírtaknál kevesebb sütőpor is elég bele (kb fele), és mivel a sütőpapírra is rendesen leragadt, így lehet, hogy nem ártana a masszába egy evőkanál olaj.

Jó étvágyat!

13293230_1009154915805022_1397110906_n.jpg

Hozzávalók, amiből 6 db kis lángos jön ki:

- 3 tojás

- 10 dkg túró

- 1 zacskó sütőpor

- só

A művelet:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját alaposan elkeverjük a sóval és a túróval. A fehérjét habbá verjük, beleszórjuk a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával. Sütőpapírral kibélelt tepsire kis kupacokat halmozunk; legyen köztük elegendő távolság, mert sütés közben megnőnek. 180 fokon 15 perc alatt megsülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://tryitwithme.blog.hu/api/trackback/id/tr848744922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása